Du är här:

Näthat

Näthat

Hej, välkommen hit! Här hittar du samlad information om hat och mobbning på nätet och om livet på sociala medier. Trevlig läsning!

Har du sett vår satsning med Arla?

I samarbete med Arla vill vi lyfta diskussionen om barn och ungas nätvardag upp på matbordet. Mjölkbaksidorna ger bland annat tips från barn och unga till föräldrar om hur man kan prata om nätet.

Läs mer

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

@Merhjarta på Instagram

Följ stiftelsens Instagram-konto Merhjarta för att lära dig mer om näthat och få inspiration till att sprida mer hjärta på nätet! Senaste bilderna:

 

Så jobbar stiftelsen mot näthat

Stiftelsen jobbar för ett schysstare internet som speglas av respekt och eftertanke för hur vi beter oss mot varandra. Att vara snäll är det nya svarta och vi tror stenhårt på ett internet med mer hjärta!

Läs mer om Stiftelsen och hur vi jobbar

Jakten på Likes - en podd om sociala medier

Hela 70 procent av barn och unga vill prata med vuxna om nätet men de flesta låter bli då de känner att vuxna saknar kunskap. Vill du lättare kommunicera med dina barn om nätet?  Lyssna då på Jakten på likes, en handbok om sociala medier för föräldrar.

Lyssna på podden nu!

Publicerad