#viberättar – Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse

#viberättar

#viberättar är en sajt för alla barn och unga som varit med om något som inte känns ok på nätet. Har du blivit utsatt för hat, hot, kränkningar, trakasserier eller något annat jobbigt? Här kan du berätta din historia. Du är inte ensam och det är helt anonymt.

Genom din historia hjälper du oss att få vuxna och hela samhället att förstå hur det kan vara på sociala medier och på nätet, så att vi kan arbeta för förändring. Samtidigt hjälper du andra som också varit med om jobbiga saker att förstå att de inte är ensamma.

 

Här kan du även läsa och lyssna på tips och råd från experter, vända dig till organisationer för hjälp, rådgivning och någon att prata med.

 

Alla berättelser kommer att sammanställas i en rapport tillsammans med förslag på hur vi kan skapa ett tryggare och schysstare internet.

 

Tillsammans är vi starka och genom din berättelse kan vi ta första steget mot en schysstare nätvardag.

 

Tack för att du berättar!

Skriv din berättelse!

Helt anonymt.

könsidentitet

Behöver du prata med någon som förstår?

Ibland kan det vara bra att prata med någon som kan lyssna och stötta.

På BRIS finns utbildade kuratorer som stöttar barn i utsatta situationer. Du kan prata med dem via chatt, mejl och samtal samt ställa dina frågor deras forum.

Hos Tjejzonen får tjejer stöd. Du kan chatta, hitta värdefull information eller ansöka om att få egen storasyster att prata med.

Under Kevlaret riktar sig till killar. De erbjuder stödchatt, forum och massor av viktig information om bland annat psykisk ohälsa och machonormen.

På Killfrågor.se kan du chatta helt anonymt med någon som lyssnar, stöttar och peppar. Chatten är öppen från klockan 19.00-21.00 söndag till torsdagskvällar. Inga frågor är för stora eller för små.

Prinsessan Sofia om #viberättar

Se Prinsessan Sofia berätta om kampanjen och hör henne och några av våra experter prata om hur vi kan skapa en bättre och tryggare nätvardag för barn och unga.

Jag lånar ut min röst

Barn och unga har rätt att höras och bli tagna på allvar. Under #jaglånarutminröst lyfter kända och okända personer berättelser från barn och ungas nätvardag. Genom att visa hur verkligheten ser ut tar vi ett första steg mot ett schysstare och tryggare internet.

Information om #viberättar

Syftet med kampanjen är att uppmuntra barn och unga att berätta om kränkningar, hat, hot, mobbning och trakasserier som många utsätts för i sin nätvardag. Alla berättelser sammanställs ihop med konkreta förslag på hur samhällets olika delar tillsammans kan bidra till ett schysstare och tryggare internet. Nedan hittar du mer information om #viberättar.