Dyslexialand

Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse har byggt upp Dyslexialand, ett land fyllt med inspiration och motivation. Här bor det fullt av personer som nått stor framgång både trots sin dyslexi, men främst tack vare sin dyslexi. Det är bland andra Loa Falkman, Anitha Schulman, Jesper Bogren och Helene Tursten.

I Dyslexialand ser vi dyslexi som en förmåga att se världen på ett annat och inte som ett hinder. Visst kan det finnas stora utmaningar med dyslexin, inte minst under skoltiden, och många identifierar sig med sina utmaningar istället för med sina styrkor. Men genom att bredda perspektivet och även prata om styrkan med att inte vara som alla andra vill vi flytta fokus från svårigheter till möjligheter. Vi pratar helt enkelt om dyslexi som en förmåga att ta till sig och förmedla kunskap på ett annat sätt. 

Har du dyslexi eller känner du någon som har det? Är du lärare, chef, förälder eller har du bara ett intresse för dyslexi och styrkan i att inte vara som alla andra? Bli medborgare i Dyslexialand och dela dina erfarenheter av dyslexi, få pepp, inspiration och information. Du blir enkelt medborgare genom att följa @Dyslexialand på Facebook eller Instagram.