Vi inleder samarbete med Storytel!

Nu inleder Prinsparets Stiftelse samarbete med ljudboksföretaget Storytel. Syftet med samarbetet är att radera ut fördomar och skapa ökad förståelse och respekt för de barn, ungdomar och vuxna som har dyslexi. Samarbetet inleds med att starta upp Sveriges första ljudboksklubb som riktar sig till dyslektiker, men självklart är alla välkomna att bokklubba! Ljudboksklubben finns tillgänglig i Dyslexialand på Facebook. Gå med redan nu och få 30 dagar gratis användning hos Storytel.

 

Fler gemensamma initiativ finns i planerna, bland annat inom ramen för nästa års läslovsaktiviteter.

Storytel föddes 2005 med visionen att göra världen till en mer empatisk plats genom fantastiska berättelser som kan delas och uppskattas av vem som helst, var som helst och när som helst.

– Storytels mission är att riva barriärer som hindrar människor från att mötas och ta del av fantastiska berättelser. Personer med dyslexi tvingas idag att brottas med ålderdomliga fördomar och konkreta hinder för sitt läsande. Därför är vi glada och stolta över att få öppna en ljudbokklubb i Dyslexialand tillsammans med Prinsparets stiftelse, men också sporrade att få hjälpa till att öka kunskapen om dyslexi och visa på möjligheter, säger Åse Ericson, Sverigechef på Storytel.

Vi på Prinsparet Stiftelse ser verkligen fram emot att tillsammans med Storytel arbeta för ett mer inkluderande samhälle där dyslexi ses som en tillgång och en viktig förmåga att ta in och förmedla kunskap på ett annat sätt.