Prinsparets Stiftelse och Nordea inleder samarbete 

Prinsparets Stiftelse och Nordea inleder ett långsiktigt samarbete för att tillsammans arbeta för barn och ungas lika möjligheter till att vara sig själva och ha goda förutsättningar för utveckling och lärande.

”Prinsparets Stiftelse arbetar utifrån en vision om att alla barn och unga ska ha möjlighet att vara sig själva och därför vi är stolta över att kroka arm med aktörer som Nordea, som aktivt arbetar för att bidra till en positiv samhällsutveckling. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete och känner stor entusiasm kring att tillsammans arbeta för att göra skillnad i olika frågor – i det lilla såväl som det stora”, säger Kim Waller, generalsekreterare på Prinsparets Stiftelse. 

Samarbetet inleds på Nordea Open i juli
På sikt kommer samarbetet att innefatta gemensamma initiativ i olika former med kunskapshöjande aktiviteter i fokus. Samarbetet inleds på Nordea Opens familjedagar den 14-15 juli i Båstad. Under lördagen och söndagen bjuds barn och unga in till mysiga läskojor och olika läsövningsaktiviteter med syfte att inspirera till att läsa mer i sommar. Kim Waller och Sven Bölte, professor i barn- och ungdomspsykiatrisk vetenskap vid Karolinska Institutet och föreståndare för Center of Neurodevelopmental Disorders at KI (KIND), gästar också Nordea Open Studio för ett livesänt samtal om värdet av mångfald och inkludering tillsammans med Åsa Nilsson Billme, chef för mångfald och inkludering på Nordea.

Samarbetet fortsätter på Bokmässan i höst – med läsglädje i fokus
Efter Nordea Open fortsätter samarbetet mellan Prinsparets Stiftelse och Nordea på Bokmässan i Göteborg, 28 september-1 oktober. Även på Bokmässan står läsglädje i fokus, med aktiviteter för både barn och vuxna på Bokmässans nya Barnområde.

Charlotte Laike är marknads- och kommunikationschef för Nordea i Sverige. Hon ser en tydlig koppling mellan ekonomiska kunskaper och läsförståelse och läsförmåga i unga år.

”Vi har arbetat med att hjälpa barn och unga förstå och ta kontroll över sin egen privatekonomi sedan 2008, exempelvis genom Ekonomipejl och Matteutmaningen. Vi är mycket glada för det här samarbetet, för som bekant går att läsa och räkna hand i hand”, säger hon.