Prinsparets stiftelse inleder samarbete med mySafety Försäkringar

Försäkringsbolaget mySafety och Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse har inlett ett samarbete för att med gemensam kraft motverka det allt mer utbredda näthatet i Sverige – en fråga båda organisationerna brinner för. Som ett första steg går stiftelsen in som partner till mySafetys utmärkelse Månadens och Årets Nätängel. Senare i år kommer också en gemensam rapport om näthat ges ut.

 

Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse har som verksamhetsområden att motverka mobbing på grund av dyslexi samt att jobba mot hat och mobbning på nätet. mySafety Försäkringar har i sin tur i många år drivit frågan om näthat. Bland annat genom att arrangera galan Årets Nätängel samt erbjuda en näthatsförsäkring som är gratis för alla under 18 år.

 

– Det känns jättekul att inleda det här samarbetet med mySafety eftersom vi länge följt deras engagemang mot näthat. Tillsammans når vi ut till ännu fler och har ännu större möjligheter att påverka i riktningen mot ett schysstare och tryggare Internet, säger Sofia Ewerlöf, verksamhetschef för Prins Carl Philips och prinsessan Sofias stiftelse

 

Från och med april månad kommer Prinsparets stiftelse att vara en del av Månadens Nätängel, en utmärkelse som tilldelas individer och organisationer som bidrar till att göra internet till en tryggare, trevligare och mer inspirerande plats. Prinsparets stiftelse kommer även att dela ut ett eget pris på galan Årets Nätängel i höst. mySafety Försäkringar och stiftelsen arbetar även med en gemensam rapport baserad på barn och ungas egna berättelser om det näthat de själva upplevt.

 

-Vi är givetvis mycket glada och stolta över att bli en samarbetspartner till Prinsparets stiftelse. Vi ser fram emot att med stiftelsen fortsätta göra skillnad i samhället. Tillsammans är vi en ännu starkare kraft mot det oacceptabla och ofta fruktansvärda hat som äger rum på nätet, säger PA Prabert, vice koncernchef på mySafety Försäkringar.