H.K.H. Prinsessan Sofia besökte idag Enbacksskolan i Tensta tillsammans med Prinsparets Stiftelse

Syftet med skolbesöket var att samtala med elever och skolpersonal och höra mer om hur skolan arbetar med olika frågor relaterade till dyslexi och trygghet på nätet.

Besöket inleddes med en elevguidad rundvisning på skolan följt av samtal med elever från årskurs 9 och skolpersonal, med rektor Raija Ikonen i spetsen.

Rektor Raija Ikonen berättade om hur skolan ständigt fokuserar på att skapa utrymme och respekt för allas olikheter, både bland elever och skolpersonal. Hon är övertygad om att vi alla måste samarbeta mer och grundar sitt arbete på skolan i följande tre områden:
1. Goda relationer
2. Höga förväntningar
3. Feedback

Prinsessan Sofia intervjuades av skolradion och diskuterade frågor såsom styrkan i olikheter.

Essi Alho, Verksamhetsansvarig på Prinsparets Stiftelse, om skolbesöket:

”Vi fick det stora nöjet att träffa elever från årskurs 9 på Enbacksskolan för att prata om dyslexi och trygghet på nätet. Det är alltid enormt värdefullt att prata med elever och få ta del av deras upplevelser och perspektiv. Vi tycker till exempel att det är oerhört viktigt att involvera elever i att utveckla vår kostnadsfria plattform Lajka där skolan får tillgång till kvalitetssäkrade moduler för förskoleklass upp till gymnasiet, på teman som näthat, källkritik i en digital kontext och kopplingen mellan nätet och demokratin.”

Tack för ett fantastiskt besök hos er Enbacksskolan!