FOTO: Kungahuset.se

Stort tack för ett fantastiskt symposium!!

Stiftelsen  och Bris samarbetar för att alla unga som vill ska ha en vuxen att prata med om nätet. För att det ska vara möjligt behöver kommunikationen mellan unga och vuxna gällande nätet bli bättre. Mycket bättre!

I arbetet för en bättre kommunikation behöver vi hjälp av experter. Och vilka är bättre lämpade än de som lever stora delar av sina liv på nätet, barn och unga såklart!

Under dagens symposium på Kungliga Slottet var merparten deltagare barn och unga från Kista Grundskola och Vasa Real i Stockholm. Alla experter på nätets fram-och baksidor.

Efter inledningstal från Prinsparet hade eleverna i uppgift att diskutera frågan: Så vill vi att vuxna pratar med oss om nätet.

FOTO: Kungahuset.se

FOTO: Kungahuset.se

Med stort engagemang och mycket energi arbetade barnen fram många, kloka och inspirerande tips och råd till vuxna i barns närhet, här kommer några exempel:

– Prata med ditt barn varje dag, inte bara när det händer något

– När vuxna blir stressade över något blir också barn det

– Man behöver inte alltid göra något åt saken, ibland behöver man bara prata av sig för att det ska kännas bättre

Vi på Stiftelsen lämnade dagen fulla av inspiration, med många kunskaper och insikter rikare. Stort tack alla elever från Kista och Vasa Real, vi lovar att förvalta era råd väl i vårt arbete för att alla som vill ska ha en vuxen att prata med om nätet.

Sofia Ewerlöf, Verksamhetschef Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse

160907-prp-symposium-foto-h-garlov-092

FOTO: Kungahuset.se