Stiftelsens senaste satsning #viberättar – Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse

Du är här:

Blogg

|

Stiftelsens senaste satsning #viberättar

Stiftelsens senaste satsning #viberättar

Stiftelsen storsatsar på ett tryggare och schysstare internet genom kampanjen #viberättar

#viberättar vänder sig till barn och unga som blivit utsatta för något på nätet som inte känns okej. Syftet är att samla in deras berättelser för att få en tydlig bild av hur barn och ungas nätvardag ser ut. Efter kampanjens slut kommer berättelserna att sammanställas i en rapport tillsammans med konkreta förslag på hur samhällets olika delar tillsammans kan bidra till ett schysstare och tryggare internet.

På Stiftelsens sajt kan barn och unga i åldrarna 8-20 år anonymt berätta sin historia. Alla berättelser ligger uppe på sajten och vi hoppas att målgruppen, genom att läsa andras berättelser, även kan hitta styrka i att inte vara ensamma.

På sajten finns också information om vilka rättigheter man har om något inträffar på nätet, vart och hur man kan få hjälp och vad man bör tänka på om man väljer att exempelvis anmäla. Sajten förmedlar även kontakt till organisationerna Bris, Tjejzonen och Under klevaret.

Kampanjen lanserades 11 juni 2018 och kommer att pågå under ett års tid.

Vi hoppas att #viberättar ger inblick och förståelse för delar i barn och ungas nätvardag som vuxna sällan, eller aldrig får ta del av. Allt för många barn och unga mår dåligt pga av händelser i nätvardagen utan att berätta för någon. Så kan vi givetvis inte ha det! Genom att berätta kan vi agera och tillsammans ta första steget mot förändring.

Gå in och bekanta dig med sajten och hjälp oss gärna att sprida ordet om #viberättar så att så många barn och unga som möjligt får chansen att berätta om deras nätvardag. Tack!