#nejtillnäthat

#nejtillnäthat samlar organisationer, företag och enskilda individer som redan arbetar, eller vill arbeta, mot näthat och bli fanbärare i ett gemensamt lösningsfokuserat upprop. Målet är att vi under en gemensam symbol och aktivt användande av symbolen visar att vi är många som tar avstånd från näthat och allt vad det innebär. Att så många som möjligt säger #nejtillnäthat och att vi alla mobiliserar oss i gemensam kamp. Tillsammans kan vi göra skillnad och kan agera för ett öppet och demokratiskt samhälle, där alla människor har möjlighet att vara sig själva – på och utanför nätet.

Hösten 2021 bygger Prinsparets Stiftelse vidare på initiativet och lanserar #nejtillnäthat 2.0. Bland annat genom en digital installation den 2-3 november på Fotografiska i Stockholm och lanseringen av den nya digitala chatboten Virtual Buddy. #nejtillnäthat initierades 2019 och har redan nått 3 miljoner sociala medie-användare. Vidare nu vill man vända sig till vuxna för att skapa förebilder på nätet och på så vis skapa en tryggare värld online för barn och unga.

#nejtillnäthat tar hösten 2021 ytterligare ett steg framåt och blir en satsning innehållande med information, verktyg, fysiska aktiviteter och mycket mer. Den digitala installationen på Fotografiska i Stockholm är öppen för allmänheten den 2-3 november 2021. Här kommer information, lösningar, tips, konkreta övningar och verktyg presenteras för att tillsammans skapa en tryggare nätvardag.

Den helt nya Chatboten, Virtual Buddy, är speciellt framtagen för syftet för att kunna nå ut till så många som möjligt. Chatboten är ett digitalt textverktyg uppbyggt på samarbetspartners Sinch plattform Chatlayer och finns tillgänglig på Stiftelsens Facebook Messenger här samt via en Messenger plugin på denna hemsida.

Chatbotens två spår, ett för vuxna och ett för barn och unga, vill uppmana till dialog mellan vuxna och barn och unga och kan användas även fast man inte är aktiv på plattformen. Varmt välkommen att testa den och lämna din feedback efter upplevelsen!

Besök #nejtillnäthats hemsida här

Samarbetspartners

Klicka på loggan för att läsa mer.

Ingager