Styrelsen – Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse

Du är här:

Om Stiftelsen

|

Styrelsen

Styrelsen

Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelses styrelse sammanträder löpande under året och ser till att verksamheten sker i enlighet med stadgarna och riktlinjer för verksamheten. Styrelsen beslutar bland annat om strategi, projekt och samarbeten.

Karin Mattsson Weijber - Ordförande

Mellan år 2005 och 2015 var Karin ordförande för Riksidrottsförbundet. Nu är hon verksam inom ledarskap och ledarutveckling samt rådgivning och processledning inom näringslivet. Hon har även ett stort antal styrelseuppdrag. Sedan 2015 är Karin Ordförande för Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse

Per Stenbeck - Ledamot

Per har 35 års erfarenhet av att leda och utveckla ideella organisationer i Sverige och världen. Per är grundare av FRII, det svenska branschorganet för insamlingsorganisationer. 2009 startade Per hjälporganisationen WaterAid Sverige. Per är styrelseordförande i Svenska PostkodStiftelsen. Sedan 2015 är Per ledamot av styrelsen för Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse.

Jan Lindman - Ledamot

Jan är chef över de kungliga hovstaternas ekonomiavdelningar och över förvaltningen av de Kungliga Stiftelserna. Han är även ansvarig för Kungafamiljens privata ekonomi. Tidigare var Jan chef för affärsutvecklingen av stiftelser på SEB. Han är även medförfattare till boken Stiftelsehandboken. Jan är vice ordförande och ledamot i Sofiahemmets styrelse. Sedan 2015 är Jan ledamot i Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias styrelse.

Publicerad