Samarbetspartner Meta (tidigare Facebook)

Metas (tidigare Facebook) sammanför över 3 miljarder människor världen över för att dela idéer, stötta varandra och göra skillnad. Varje dag skickas 100 miljarder meddelanden på företagets plattformar som inkluderar Facebook, Instagram och Whatsapp. 

Varför är ni med i detta initiativ?

  • Människor använder Facebook för att dela berättelser, se världen genom andras ögon och hålla kontakten med vänner och familj. Vårt mål är att ge människor möjlighet att dela och göra världen öppnare och mer sammankopplad.
  • Men inget av detta är möjligt om folk inte känner sig trygga på våra appar. Därför jobbar vi ständigt med att skapa en tryggare upplevelse.

Syfte

Vi är fast beslutna att se till att alla känner sig trygga på Facebook. Därför är det viktigt att vi hjälper människor som upplever hat på nätet men också förhindrar att det uppstår från första början. Hat, mobbning och trakasserier är inte tillåtet på Facebook, och vi jobbar hårt för att minimera det. Vi kan dock inte lösa problemet själva, utan det här arbetet kräver gemensamma insatser från bl.a. civilsamhället, politiker, skolor och den privata sektorn. Därför är vi stolta över att delta i detta viktiga initiativ.

Vad behöver vi alla göra för att skapa en säkrare värld på nätet för alla?

  • Att näthatet upphör. Prata med de omkring dig, kollegor, vänner, barn, om hur man beter sig på internet, och att du inte accepterar mobbning och hat – varken online eller i den fysiska världen. 
  • Blir du utsatt för näthat själv, använd de verktyg som finns tillgängliga för att rapportera och blockera personen.

Annan viktig information

Vi jobbar hårt med att minimera mobbning och trakasserier på vår plattform. Du kan läsa mer om vårt arbete och förbättringar i vårt transparency-center

Vill du komma i kontakt med oss på Facebook? Kontakta:

Janne Elvelid

Head of Public Policy, Sweden & Finland

Facebook | LinkedIn | Mobile +46 70 4848600