Expertråd – Tryggare och schysstare nätvardag – Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse

Du är här:

Expertråd – Tryggare och schysstare nätvardag

Expertråd – Tryggare och schysstare nätvardag

Expertrådets uppgift är att utgöra ett bollplank till Stiftelsens operativa enhet och till styrelsen, exempelvis gällande strategi eller inför planerade projekt och aktiviteter.

Expertrådet träffas löpande under året tillsammans med verksamhetschefen och ibland även stiftarna. Till dessa möten har också styrelsen en stående inbjudan. Medlemmar i expertrådet företräder inte Stiftelsen externt.

 

 

Björn Johansson

Björn är docent och universitetslektor i socialt arbete vid Örebro universitet. De senaste tio åren har han forskat på betydelsen av mobbning och kränkningar för elevers hälsa och sociala relationer. Inom forskningen har han även jobbat med att utvärdera olika insatser mot mobbning i syfte att upptäcka, åtgärda, förebygga och främja.  I SVT:s programserie Morgans mission medverkade Björn som expert och bollplank åt programledaren Morgan Alling.

Karin Nygårds

Karin är grundskollärare med ett brinnande intresse för programmering och internet. För sitt arbete med att öka barn-och ungas kunskaper om internet och programmering har Karin mottagit flertalet priser och utmärkelser. Bland annat utnämndes hon till årets digitala inspiratör 2014. Hon sitter med i Statens Medieråds referensgrupp om barns närvaro på nätet, leder programmet programmera mera och är författare till barnboken ”Så funkar internet”.

Mårten Schultz

Mårten är professor i civilrätt vid Stockholms universitet. Han är grundare av Institutet för Juridik och Internet som på ideell basis arbetar mot internetrelaterade kränkningar.  Mårten driver Sveriges största juridikpodd och är juridisk kommentator i SvD. Han har blivit utnämnd till Årets jurist (2012) och Årets lärare och är även författare till flertalet böcker, bland annat boken Näthat – Rättigheter och möjligheter (2 uppl. 2016).

Jenny Klefbom

Jenny är legitimerad psykolog. Sedan år 2007 driver hon egen verksamhet med inriktning på barn och ungdomar. Utöver patientarbetet arbetar Jenny med handledningsuppdrag, föreläsningar och engageras ofta som sakkunnig i olika sammanhang. Jenny förkommer ofta i media, är medförfattare till flera böcker och besvarar regelbundet frågor från allmänheten på psykologiguiden.se. Näthat är en av Jennys absoluta hjärtefrågor.

Publicerad